Novi život u zelenom.

Vođeni vizijom stvaranja izuzetnih objekata temeljenih na ekološkoj svijesti, kompleksnim tehničkim rješenjima te najvišom razinom kvalitete i arhitektonske vrijednosti, VMD Model nastavlja s projektima koji predstavljaju iskorake.

Nakon Bloka Bužanova te M13 u Medvedgradskoj želja nam je bila stvoriti zelenu oazu življenja u središtu Zagreba. Na godinama zapuštenom i devastiranom prostoru u središtu grada, između Bornine i Branimirove te Domagojeve i Erdodyjeve ulice, u tijeku je realizacija jedinstvenog projekta Park kneževa.

Park kneževa obilježava izuzetna količina zelenila: osim parka stanove na svim etažama okružuje zelenilo iz vertikalnog vrta i brojnih žardinjera, stvarajući jedinstven osjećaj življenja u zelenilu.

Potpuno novo iskustvo življenja u središtu grada.

Arhitektonsko rješenje za ovu jedinstveneu zelenu viziju stanovanja povjerili smo vrhunskim projektantima Studija 3LHD.

Arhitektonski koncept zgrade prati ideju jednostavnosti donjogradskih zagrebačkih blokova. Blok Bužanova spoj je dvaju volumena na uglu dvije mirne i zelene urbane ulice, a krasi ga klasična elegancija i proporcija otvora. Konstrukcija zgrade, s nosivim fasadnim okvirima i stubišnim jezgrama, omogućila je fleksibilne tlocrte - stanovi nude veliku mogućnost prilagodbe prema željama stanara.

Veliki prozorski otvori, okviri u pravilnom rasteru, glavni su element arhitektonskog oblikovanja fasade. Ideja je bila napraviti što veće otvore koji objedinjuju prozore i loggie, interijeru daju mnogo prirodnog svijetla i otvaraju pogled prema zelenilu u okolišu.

Park kneževa — život u stanu ili kući okružen zelenilom.

Ozelenjeni okoliš i vertikalni park.   U želji da se stvori jedinstvena zelena oaza življenja predviđena je velika količina biljaka u okolišu te velik broj žardinjera s biljkama na svim etažama objekta koje pružaju posebnu vizuru i doživljaj življenja. Pritom je u središtu pažnje održivost zelenila koja je postignuta kroz dobro osmišljen kompleksan projekt hortikulture s jedne strane te objedinjenim sustavom održavanja s druge. Stoga se i biljke u žardinjerama smatraju dijelom fasade te njihovo održavanje, kao i cijelog okoliša, obavlja isključivo naša tvrtka VMD Servis kao upravitelj.

Šetnica kroz park.   Želja nam je da park koji se stvara predstavlja neku novu vrijednost i korist ne samo za buduće stanare već i za širu zajednicu odnosno grad. U tom smislu je blok otvoren za prolaz šetnicom kroz park.

Briga za okoliš   Razrađen je sustav skupljanja kišnice koja se čuva u posebnom spremniku i koristi za navodnjavanje. Ugradnjom najkvalitetnijih materijala i opreme te posebnim tehničkim rješenjima osigurana je niska potrošnja energije te postizanje visokog energetskog standarda A+. Odlaganje otpada riješeno je unutar samog objekta u podzemnoj etaži.

Quercus rubra — Crveni hrast

Podzemni parking.   Kako bi omogućili našim stanarima maksimalno ozelenjeni okoliš sva su parkirna mjesta odnosno garaže smještene u dvije podzemne etaže. Garaže su u potpunosti dimenzionirane u skladu s današnjim sve većim vozilima te dodatnim potrebama za smještaj stvari, a imajući u vidu i sve veći broj hibridnih i električnih automobila svaka je garaža opremljena utičnicama i kontrolnim brojilom. Uz garaže za automobile i spremišta, u podzemnim se etažama nalaze i posebni garažni prostori prilagođeni za smještaj motora. Kontrola pristupa riješena je sustavom čitanja registarskih oznaka.

Dječji vrtić.   U sklopu Parka kneževa nalazi se dječji vrtić koji naravno zbog svoje blizine predstavlja posebnu pogodnost za naše najmlađe stanare. Ovaj će vrtić biti i poseban zbog našeg zahtjeva da se, u želji da djeca od najranije dobi žive u skladu s prirodom, u cijelosti izradi od drveta te da na krovu djeca sade voće i povrće.

Kućice u nizu.   Kao jedinstveni oblik življenja u Parku kneževa nalaze se i kuće u nizu (tzv. Town houses) kao u nekim svjetskim gradovima poput Londona. To su dvoetažni stambeni prostori s privatnim vrtovima i kontroliranim pristupom kroz zajednički ulazni prostor ili garažu kao i svi ostali stanovi, a koji pružaju poseban doživljaj življenja u centru grada.

Želimo biti pioniri zelenog stanovanja našeg grada. Ovo je novi park, a ne kvart.

Quercus rubra — Crveni hrast

Jedinstvena fasada.    Zuzetna je pažnja posvećena kvaliteti i trajnosti vrlo kompleksne fasade. Uz spomenute žardinjere s riješenim sustavom navodnjavanja i odvodnje, na objektu je ventilirajuća fasada s keramičkim pločama te svim ostalim dijelovima obloženim aluminijskom oblogom što osigurava vrhunsku zaštitu i izolaciju objekta te dugotrajnost.

Posebnost ovog projekta predstavlja vrhunska aluminijska stolarija tvrtke Wicona izrađena od tzv. zelenog ili ekološkog aluminija pod nazivom Silkal. Riječ je o aluminiju u čijem se dijelu proizvodnje koristi reciklaža te je stoga emisija CO2 10ak puta manja nego kod uobičajene proizvodnje aluminija. To je jedini takav aluminijski proizvod u svijetu i Park kneževa će nakon našeg projekta u Medvedgradskoj biti drugi projekt sa Silkalom u Hrvatskoj.

Sigurnost i kontrola pristupa.    Imajući u vidu važnost sigurnosti življenja stanovi su opremljeni dimodojavom i alarmnim sustavom, a ulazni prostori, podzemne etaže i stubišta video nadzorom i kontrolom pristupa. Ulazni prostori imaju i mogućnost audio komunikacije sa zaštitarskom službom.

Poslovni prostori.   Kako je projekt zamišljen kao oaza mirnog življenja broj poslovnih prostora vrlo je mali uz ograničenja djelatnosti. Uz poliklinike, izložbene prostore i slične mirne djelatnosti u Parku kneževa će biti i teretana te dva ugostiteljska lokala sa strogo kontroliranim radnim vremenom.

Reprezentativni ulazni prostori.    U želji da pridonesu posebnom doživljaju življenja u Parku kneževa i predstavljaju reprezentativno predvorje samih stanova, ulazni prostori su s pažnjom namješteni te oslikani radovima hrvatskih umjetnika.

Toalet za kućne ljubimce.   U želji da se i kućnim ljubimcima u Parku kneževa pronađe rješenje za njihove potrebe, a koje neće narušavati kvalitetu ozelenjenih površina, osmišljen je za to poseban prostor sa svim potrebnim preduvjetima za čišćenje.

Dječje igralište.   Za naše najmlađe stanare osmišljen je vanjski prostor u kojem će moći uživati u igri.

Najviša razina kvalitete življenja.

Stanovi su projektirani, izrađeni i opremljeni s ciljem postizanja najviše razine kvalitete življenja. Velika visina prostora, osvijetljenost, funkcionalnost rasporeda, broj sanitarnih prostora, opremljenost te vrhunska kvaliteta materijala i opreme glavne su karakteristike stanova u Parku kneževa.

Oprema i koncept stanova
  • KNX sustav pametnog upravljanja (Smart Home) — ugodnost upravljanja brojnim funkcijama i uređajima s mobitela ili tableta u stanu ili izvan njega
  • Rekuperatori zraka s filterima za alergene — uređaji ugrađeni u svim sobama i dnevnom boravku omogućuju dovod svježeg zraka filtriranog od alergena bez otvaranja prozora
  • Izuzetno velike ostakljene površine. Panoramske stijene na dnevnim boravcima, a svi prozori s dimenzijama od poda.
  • Mreže za zaštitu od insekata na svim otvorima

  • Podno grijanje
  • Vrhunske podne i zidne obloge velikih dimenzija
  • Vrhunska oprema (Axor, Laufen, Geberit, Daikin, Jung)
  • Broj sanitarnih prostora jednak broju spavaćih soba
  • Visina stana 290 cm plus spušteni strop od cca 17 cm

VMD Model — Vaš partner i nakon useljenja.

Partnerstvo VMD Modela s kupcima ne prestaje izgradnjom i useljenjem već time zapravo tek počinje. Odavno prepoznavši važnost kvalitetnog održavanja za zadovoljstvo življenja te očuvanje vrijednosti novog doma osnovana je tvrtka VMD Servis koja se kroz pričuvu bavi održavanjem svih VMD objekata. Usluga koja uključuje čišćenje zajedničkih prostora, održavanje zelenila ali i čišćenje snijega biti će na raspolaganju i kupcima Parka kneževa.